Meruňková panna cotta
Letní dezert lehoučký jako pírko.
Ingredience:
- 200 g meruněk
- 80 g pískového cukru
- 400 ml smetany
- půlka vanilkového lusku nebo špetka mleté vanilky
- 5 plátků želatiny
- med Medokomerc
- meruňky na ozdobu
Postup:
Silikovové formičky tence vytřete olejem.
Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
Smetanu svařte s vanilkovým luskem a cukrem a odstavte. Přidejte vymačkané plátky želatiny, míchejte, až se ve smetaně rozpustí.
Meruňky omyjte, vypeckujte a drobně nakrájejte, dejte je do kastrůlku, povařte je a rozmixujte ponorným mixérem na dřeň a vmíchejte do smetany, dobře promíchejte a nalijte do formiček, nechte zchladnout a přendejte do lednice vychladit a ztuhnout.
Formičky vyklopte na talířky, ozdobte meruňkami a pokapejte medem.