Medovo-dýňové muffiny
Halloween se i v našich končinách těší čím dál větší oblibě a tak je nabíledni, že se i my přizpůsobujeme vlivu ze zahraničí. Děti si na Halloween žádají sladkosti a chtějí se převlékat za princezny a superhrdiny. Jak potěšit svoje dítě i okolí? Co takhle medovo-dýňovými muffiny, které zachutnají všem??
Připravte si slavnostní oběd či večeři, na kterou nezapomenou ani největší gurmáni.
**NA STANDARDNÍ DÁVKU MUFFINŮ JE POTŘEBA:*
- 225 g dýně Hokkaidó
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla
- 200 g lučního medu medu Medokomerc *1 střední vajíčko od šťastné slepice *1 lžička jedlé sody *½ lžičky mleté skořice *strouhaný muškátový oříšek
Postup:
ýni oloupejte, zbavte ji slupky a semínek a poté ji nakrájejte na plátky o tloušťce asi 2-3 cm. Zabalte ji do plátů alobalu a vložte ji do trouby, kde ji pečte hodinu při 200°C. Když dýně změkne, otevřete alobal a nechte vychladnout. V mezičase začněte šlehat máslo a přidejte k němu med, rozmačkanou dýni a nakonec vajíčko. Když se všechny ingredience spoji a vytvoří krémovou konzistenci, máte z půlky vyhráno. Do mísy prosejeme mouku, jedlou sodu, přidejte sůl a koření a vše dobře promíchejte. V tuto chvíli začnete přidávat všechno sypké do těsta a pokračujte dál ve šlehání, dokud nebude vše perfektně propojeno. Voilà, těsto je hotové. Vezměte si formu na muffiny a do každé formičky vložte papírový košíček s motivem Halloweenu (fantazii se meze nekladou). Těsto dejte do cukrářského sáčku, nebo využijte lžíci to je na vás. Do každého košíčku dostaňte potřebné množství těsta – měla by to být jednolitá zarovnaná vrstva – počítejte s tím, že muffiny povyskočí ven a udělají nad košíčkem čepici. Formičky s těstem vložte do trouby a pečte 15-20 minut na 200°C.?
Dobrou chuť